Microsoft försöker förjäves få någon försäljning i Windows 8 och de nya Surface-plattorna, men ingen är särskilt intresserad. I princip all försäljning av Windows 8 är tydligen OEM (det vill säga: som följer med din dator från Elgiganten/Mediamarkt/Siba etc.) och det vill säga att kunderna har inte gjort ett aktivt val utan man får med det på köpet och får stå ut med det helt enkelt. Men Windows 8 liknar mest ett fallerat försök att försöka få igång en ny hype där allt ska vara touch-bart, inte för att det behövs eller någon efterfrågat, utan för det är "inne" just nu.

Problemet är att många kunder har ledsnat lite på de där 3000-6000:- budget modellerna som står uppradade hyllmeter efter hyllmeter, och innehåller allt installerat som man inte har intresse av. Många börjar snegla mot de där platta aluminiumsakerna utan så mycket hål, klistermärken överallt och förinstallerat trams, och en multitouch som makes sense helt plötsligt

Folk i mediabranchen har ju hängt länge på Mac. Dels för man är van vid många verktyg. Man behöver en seriös skärm, och inte minst den tveklöst bästa typografin.

Apple lyckas också ständigt häpna världen med många saker som tar månader, om inte år(!) för resterande datortillverkare att komma ifatt med (finns det ens någon bärbar PC med Retina-klass IPS-skärm än?)

Så vad är alternativen nuförtiden när man vant sig vid det bästa? Vad händer om de får för sig att bli sämre?